Wie zijn wij?

Innovatie uit traditie

Sinds 88 jaar produceert de familie-onderneming GUTEX isolatieplaten op basis van hout met als vestigingsplaats Waldshut-Tiengen in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud.

GUTEX is maatgevend op het terrein van innovatieve en milieuvriendelijke productietechnologieën. Zo was deze familie-onderneming sinds 1932 de eerste fabrikant in Europa van isolatieplaten op basis van ecologische houtvezel. Sinds 2006 produceert GUTEX wereldwijd als eerste producent van houtwolisolatieplaten met homogeen éénlagig profiel met de innovatieve droge productielijn, die toelaat om éénlagig homogeen houtwolvezelisolatieplaten tot 240 mm te produceren en dat met duidelijke kwaliteitsvoordelen. Daartussen voegen zich een ganse reeks kleinere en grotere innovatieve stappen, welke er toe bijgedragen hebben dat de houtvezel de dag van vandaag als ecologische alternatieven kan functioneren in plaats van de traditionele isolatie. Het is de 4de generatie geleide familie-onderneming, met zetel in Waldshut-Tiengen, biedt werk aan ± 200 mederwerkers en produceert jaarlijks ± 700.000m3 houtvezelisolatiematerialen.

Ecologisch “alleskunnen” uit de natuur

De ecologische houtwolvezelisolatie van GUTEX worden zowel in nieuwbouw alsook in de renovatiemarkt toegepast. De isolatieplaten en de houtwolvezelinblaasisolatie bieden een antwoord voor het ganse huis:

  • Ecologisch ETICS voor de volledige gevel
  • Wandisolatie voor de geventileerde gevelafwerking
  • Warm dak opbouw of isolatie tussen de dakspanten, na-isolatie aan de binnenzijde van het dak
  • Isolatie tussen verdiepingen
  • Na-isolatie van de buitenwand aan de binnenzijde
  • Isolatie van de leidingspouw
  • Contactgeluidisolatie voor vloer, geluidsisolerend onder parket, laminaat

 

 

Duurzaamheid blijft

In februari 2014 werd ook de GUTEX Thermofibre inblaasisolatie als gecertificeerd Nature Plus product toegevoegd. Daarmee maakt ze het GUTEX assortiment compleet als ecologische isolatiesysteem. Nature Plus is het internationale kwaliteitsmerk voor de duurzame woon- en bouwproducten en biedt de verbruiker, architect en aannemer een veilige orëntering. Deze bouwproducten zijn getest op gezondheidscriteria, milieuvriendelijke productie, heraanplanting van eindeloze bronnen en hun gebruiksdegelijkheid.