Het GUTEX-retourpalletsysteem

Vanaf 1 januari 2023 leveren wij onze houtvezelisolatieproducten uitsluitend op retourpallets. Wij hebben hiertoe besloten om zo samen met alle klanten zuiniger om te gaan met hout als waardevolle hulpbron, minder afval te produceren en tegelijkertijd CO2-emissies te vermijden.
 
 Onze servicepartner Boomerang haalt de GUTEX-retourpallets op afspraak gratis bij u op. Met deze full service voldoet u aan de eisen van de Duitse Verpakkingswet, stimuleert u de circulaire economie en bespaart u uzelf bovendien de transport- en verwijderingskosten voor wegwerppallets.

DE  AL   DE  BG   DE  CH-DE   DE  CH-FR   DE  CR   DE  CZ   DE  DE   DE  EN   DE  ES   DE  FR   DE  GR   DE  HU   DE  IT   DE  PL   DE  RO   DE  SL   DE  SR   DE  NL  


Zo neemt u contact op met de servicepartner:

U kunt heel eenvoudig een ophaalafspraak maken:
telefonisch:  00 800 25525551
per e-mail:  retour@boomerang-retour.com
via WhatsApp: +49 157 50406087

 

FAQ

 • Waarom biedt GUTEX het retourpalletsysteem aan?

  Vanaf 1 januari 2023 levert GUTEX zijn houtvezelisolatieproducten uitsluitend op retourpallets. GUTEX heeft hiertoe besloten om zo samen met alle klanten zuiniger om te gaan met hout als waardevolle hulpbron, minder afval te produceren en tegelijkertijd CO2-emissies te vermijden.

 • Welke voordelen heeft het GUTEX-retourpalletsysteem voor mij als klant?

  Het retourneren en opnieuw gebruiken van een houten pallet bespaart gemiddeld 17 kg CO2 per stuk. Dat heeft een positief effect op de CO2-balans van uw bedrijf. Zo draagt u bij aan de klimaatneutraliteit die de Klimaatwet vereist. Bovendien voldoet u aan het in de Duitse Verpakkingswet van 2022 bepleite hergebruik van verpakkingen, dat de voorkeur geniet boven verwijdering. Tegelijkertijd bespaart u kosten voor transport en verwijdering.

 • Waarom koppelt GUTEX het retourpalletsysteem aan statiegeld?

  In het kader van een duurzame circulaire economie willen wij er met een statiegeldsysteem voor zorgen dat er zo veel mogelijk pallets weer worden ingeleverd.

 • Hoe werkt het statiegeldsysteem?

  Aan klanten waaraan GUTEX direct producten levert, brengen wij het statiegeld automatisch samen met de bestelde producten in rekening en nadat de pallets zijn ingeleverd, crediteren wij het bedrag weer.
  Retailers die GUTEX-houtvezelisolatieproducten aan hun klanten leveren, kunnen het statiegeld doorberekenen en het bedrag weer terugstorten als de pallets worden ingeleverd.

 • Moet ik als klant meedoen aan het GUTEX-retourpalletsysteem?

  Nee, dat hoeft natuurlijk niet. De retourpallets waarop wij de GUTEX-houtvezelisolatieproducten leveren, zijn uw eigendom. U beslist of u de GUTEX-retourpallets gratis door onze servicepartner Boomerang wilt laten ophalen. Zo niet, kan het statiegeld niet worden terugbetaald en dient u zelf zorg te dragen voor hergebruik, opslag en evt. verwijdering van de pallets.

 • Voor welke pallets geldt het GUTEX-retourpalletsysteem?

  Het GUTEX-retourpalletsysteem geldt voor alle pallets waarop de GUTEX-houtvezelisolatieproducten worden geleverd. De europallets waarop onze toebehoren worden vervoerd, zijn hiervan uitgezonderd.

 • Hoe herken ik een GUTEX-retourpallet?

  Alle GUTEX-retourpallets zijn gemarkeerd met een G, met een kringlooppijl erboven en eronder.

 • Geldt het systeem alleen voor GUTEX of ook voor pallets van andere fabrikanten van isolatiematerialen?

  Behalve GUTEX werken ook andere bedrijven samen met Boomerang als servicepartner voor retourpallets. Het team van Boomerang informeert u graag over de afhandeling.

 • Waar worden de GUTEX-retourpallets door Boomerang opgehaald?

  Momenteel in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Nederland en Luxemburg. Boomerang haalt de GUTEX-retourpallets daar direct op bij retailers, verwerkers of op bouwplaatsen. Mocht u hierover verdere vragen hebben, kunt u terecht bij onze servicepartner Boomerang.

 • Waarop moet ik letten bij het stapelen van de GUTEX-retourpallets?

  Stapel maximaal 20 stuks op elkaar. Doe er geen banderol omheen. Intacte pallets liggen onderop. Beschadigde, maar nog stapelbare retourpallets legt u er gewoon bovenop.

 • Hoe werkt het ophalen van de GUTEX-retourpallets?

  Maak een ophaalafspraak met onze servicepartner Boomerang. Bel hiervoor naar 00 800 255 255 51 of stuur een e-mail naar retour@boomerang-retour.com. Zorg ervoor dat de pallets vrij toegankelijk zijn voor de vrachtwagen. Uw heftruckchauffeur dient het laden ter plekke te ondersteunen.

 • Worden er kosten in rekening gebracht voor het ophalen van de GUTEX-retourpallets?

  Nee, alle kosten voor ophalen, transport, opknappen en terugbrengen naar de GUTEX-fabriek worden gedragen door GUTEX.

 • Wie is Boomerang?

  Boomerang is al meer dan 30 jaar toonaangevend in duurzame oplossingen en herbruikbare systemen voor pallets en transportverpakkingen. Boomerang ondersteunt met zijn retoursysteem industriële bedrijven zoals GUTEX bij het retourneren en hergebruiken van transportverpakkingen. Meer informatie hierover vindt u op de homepage www.boomerang-retour.com.